Jonna Pedersen (født 1971), bor og arbejder i København.

Pedersen har en cand. negot fra Syddansk Universitet med fokus på fransk, engelsk, kulturhistorie, samfundsforhold, interkulturel kommunikation og økonomi og er bl.a. uddannet på Bjørn Ignatius Øckenholts Billedkunstskole i 2003. Hun debuterede på Charlottenborgs Forårsudstilling i 2005 og har siden da fået antaget adskillige værker på censurerede udstillinger. Derudover har hun modtaget flere arbejds- og rejselegater, fra Statens Kunstfond, Statens Kunstråd, Hielmstierne-Rosencroneske Stiftelse, Oticon Fonden m.fl.

Pedersen har udstillet på Heerup Museum, Frederikshavn Museum, har haft soloudstilling i London, gruppeudstillinger på gallerier i New York, Berlin, Amsterdam, Barcelona m.fl.
Ole Lindboe har lavet et kunstnerportræt af hende i DK4's program "Kunst-i-øjet". I 2010 blev hun udvalgt som den eneste kvindelige kunstner til at repræsentere Danmark med et kunstværk ved VM i fodbold i Sydafrika.
Hendes værker er repræsenteret i samlinger, fx Alexandre Gertsman Contemporary Art Collection, New York og Sociale Verzekeringsbank, Zaanstad, Holland samt private kunstsamlinger.Pedersen har også lavet udsmykningsopgaver til bl.a. Finansforbundet.
Medlem af BKF og KKS.

Pedersen arbejder i forskellige medier som maleri, tegning, collage og 3D objekter.
Hun viser os virkeligheden baseret på menneskets og kulturens spor. New York, Berlin, Barcelona, London og København er byer som har inspireret hende. Ligesom emballager og et autoværksted. Hendes dokumentation gør det usynlige synligt. Intet er for grimt eller uæstetisk og hun inviterer beskueren til at sanse, huske og sætte tilværelsen i perspektiv.
 Tekster

Kunsthistoriker Trine Ross: "Forgængeligheden på Jyllingevej"

Kunsthistorier Bente Jensen: "Konsum fortællinger"

Kunstkritiker Ed McCormack: "Deadpan
Danes on a Mission of Cool"


Kunstkritiker Ole Lindboe: "URBAN TRIBE"

Filosof Finn Janning: "Begejstring"

Kunstskribent Inge Schjødt: "Erindringens Energi"

Flere tekster/artikler under PUBLIKATIONER og PRESSE 
 


Artist statement: De Blinde Pletter

I min kunstneriske praksis er jeg optaget af at udforske hverdagen og menneskers spor som tilsammen fortæller en historie om liv og kultur.

Jeg bliver fascineret af ting og steder, der for mig har sjæl, og som kan være blinde pletter i manges bevidsthed. Jeg inspireres af tidslommer i byer og menneskets spor og kommunikative tegn. Sporene er byens hud i form af facader, skilte og graffiti. Alt sammen noget jeg indfanger og fortolker. Det er vigtigt for mig at skabe en ny virkelighed så min fortælling kan starte.

Jeg har intens fascination af emballager, der fortæller en historie. Emballager fra forskellige kulturer interesserer mig. Jeg kalder mine malerier af konsum produkter for "tidsbilleder", der både fortæller en historie om vores kultur og andres kulturer og samtidig sætter gang i erindringen, en slags kulturelle og arketypiske billeder på levet liv.


I bogen “Dokumentar” (2011) skriver kunsthistoriker Trine Ross: “… Jonna Pedersen kan vise os virkeligheden på ny, så vi som beskuere måske kan se os selv på en anden måde og se virkeligheden med andre øjne.”

 

Jonna Pedersen | legeHUSET | Blistrupvej 14 | 2610 Rødovre | kunst@jonnapedersen.dk | +45 26 21 66 72
ForsideNyhederMaleriProjekterPublikationerPresseOmCVLinksKontaktEnglishTilmeld nyhedsbrevBliv fan på FacebookBliv fan på YoutubeBliv fan på Pintarest